Beknopte informatie voor bedrijfs-, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen over zeldzame bijnieraandoening en de relatie tot werk.

Beknopte informatie voor bedrijfs-, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen over zeldzame bijnieraandoening en de relatie tot werk.
BijnierNET wil samen met partners onze gemeenschappelijke ervaringsdeskundigheid gaan inzetten voor de belangen van endocriene patiënten en hun hulpverleners. Voor mensen met een (chronische) ziekte is het vaak lastig of …
Op 18 juni 2022 viert de Hypofyse Stichting het 25- jarig jubileum in het Beatrix Theater in Utrecht. Van harte gefeliciteerd! Tijdens dit congres presenteert BijnierNET het project Arbeidsparticipatie en …
Co-management->organiseer de veiligheid in je omgeving samen met bijvoorbeeld collega's. Bedrijfshulpverlening kan daarbij helpen.
Op 8 april 2021 is de tweede bijeenkomst geweest van het Beraad van belanghebbenden. Tijdens deze bijeenkomst is met name gekeken naar de informatie- en ondersteuningsbehoefte van mensen. Er is …
Op 8 april jl is het Tweede Beraad van belanghebbenden gehouden. Hierover is een kort nieuwsbericht gemaakt dat is terug te vinden op de website van het Project “Arbeidsparticipatie en …
Een oproep voor leden van de Bijniervereniging NVACP en de Hypofyse Stichting.
Diana Kwast - Hoekstra schrijft over de meerwaarde van een hooggebergtebehandeling voor haar, de behandeling van astma en bijnierschorsinsuffciëntie.
Eerste overzicht van de resultaten van de enquête ‘Arbeid en chronisch ziek’ (december 2019) over chronisch ziek zijn en arbeidsparticipatie onder de achterbannen van NHS en NVACP
Annenienke van de Ven, internist-endocrinoloog, ontvangt een informatieverzoek van een bedrijfsarts. Wat zijn haar antwoorden op de vragen?
De enquete over arbeid en een endocriene aandoening is gesloten. Meer dan 1200 vragenlijsten zijn geretourneerd.
Een blog over hoe collega's met taken op het gebied van EHBO en bedrijfshulpverlening een werknemer/patiënt met bijnierschorsinsufficiëntie kunnen helpen.
Wendy Metsaars blogt over haar eerste stappen terug na een ziekmelding. Wat deel jij wel of niet met collega's?
Ad Hermus blogt over het dilemma van een behandelend arts als er problemen zijn op het werk, vanwege de bijnier of de hypofyse die niet meer werken.
Zeven nieuwe mini-docu's worden gemaakt over drie verschillende bijnieraandoeningen en vier onderwerpen die te maken hebben met "samen leven met.....".
De Kwaliteitsstandaard Bijnieraandoeningen kan van feedback worden voorzien tot 12 februari 2017!
Wendy Metsaars blogt over haar leven met werk, kinderen en bijnierschorsinsufficiëntie.
Lector Arbeid en gezondheid (HAN) Yvonne Heerkens zoekt naar factoren die van invloed zijn op arbeidsparticipatie.
Een blog van Nick van der Meij, verpleegkundig specialist chronische zorg over het raadsel van vermoeidheid van mensen met bijnierschorsinsufficiëntie.
BijnierNET-blog over belasting en belastbaarheid na het krijgen van een bijnieraandoening. Het gaat niet over de ziekte maar over wat jij nog wel kunt en wilt. Alida Noordzij deelt haar ervaringen en inzichten.