Home » Ziektebeelden » Bijnierschorsinsufficientie » Positieve eerste reacties op patiëntenbijeenkomst

Positieve eerste reacties op patiëntenbijeenkomst

“Bedankt allemaal”, “Erg veel informatie ontvangen” of “Hartelijk dank allen voor deze waardevolle avond!!!”.

Dit is maar een greep uit de positieve reacties die het organisatieteam mocht ontvangen van de deelnemers aan de patiëntenbijeenkomst. Deze werd gehouden op dinsdagavond 25 januari. Het onderwerp was bijnierschorsinsufficiëntie. Het was de eerste keer dat een bijeenkomst voor mensen met bijnierschorsinsufficiëntie en hun naasten digitaal werd gehouden. Het smaakt naar meer.

Evaluatie
De evaluatie onder de deelnemers moet deze positieve afdronk nog wel bevestigen. Deelnemers ontvangen op 26 januari 2022 een verzoek om de evaluatie in te vullen in hun mailbox. Het team verneemt heel graag de reacties.

Verwerken van de resultaten~
Tijdens de bijeenkomst zijn veel vragen gesteld en een flink aantal zijn ook tijdens de bijeenkomst beantwoord. Het team werkt op dit moment aan het verwerken van alle vraag&antwoorden om deze ook toegankelijk te maken voor mensen die niet hebben kunnen deelnemen.

Bijniervereniging NVACP
Naast inleidingen van medisch specialisten en verpleegkundigen van het Meander Medisch Centrum, BijnierNET, zijn er ook presentaties verzorgd door vrijwilligers van de Bijniervereniging NVACP. Het blijkt dat deze bijeenkomsten in een grote behoefte voorziet en dat een flink deel van de deelnemers geen lid is van welke patiëntenorganisatie dan ook. Een lidmaatschap van een patiëntenvereniging kan helpend zijn. Het is een optie om te overwegen. Voor deelnemers aan deze bijeenkomst is tijdelijk een verlaagde jaarcontributie aangeboden voor het lidmaatschap aan de Bijniervereniging NVACP. Emmy van der Weide, vrijwilliger documentatiecentrum, lichtte toe welke producten een nieuw lid ontvangt en ook welke producten voor mensen met bijnierschorsinsufficiëntie aanvullend te koop zijn in de webwinkel. Judith Meijdam, bestuurder, zag de eerste bestellingen binnen komen tijdens de bijeenkomst. Wat een enthousiasme en wat een positieve energie.

Het was een mooie avond!

Nadere informatie volgt de komende tijd.

Meer informatie over de Bijniervereniging NVACP is te vinden op de website.


Of lees deze blog van een voormalig bestuurslid Laurens Mijnders.


Deze patiëntenbijeenkomst is tot stand gekomen in een samenwerking tussen endocrinologen en verpleegkundigen van het Meander Medisch centrum, Bijniervereniging NVACP en BijnierNET.