Home » Ervaringsverhalen

Ervaringsverhalen

Ervaringsverhalen bevatten veel informatie en helpen bij het herkennen van signalen of soms ook het oplossen van problemen. Enkele ervaringsverhalen zijn verzameld door BijnierNET. U vindt meer ervaringsverhalen op de website van de Bijniervereniging NVACP.

Bijcon-alg-ervaringErvaringsverhalen zijn te herkennen op de site met dit icoon.

 • Hoe ik een crisis tackle?

  Hoe ik een crisis tackle?

  Hoe ik een crisis tackle? Timo is 16 jaar, leert aan het VMBO in de richting Maritiem en techniek, heeft hobby’s: voetbal en hij is dol op zijn scooter, woont met zijn vader, stiefmoeder, broer en een stiefzusje in een huis, heeft op woensdag en vrijdag een wijk om folders weg te bezorgen, heeft veel …Lees meer»
 • Een ‘wereldreis’ door Schotland, België en Nederland

  Een ‘wereldreis’ door Schotland, België en Nederland

  Een ‘wereldreis’ door Schotland, België en Nederland  Gerda, gehuwd met Kars Moeder van drie kinderen, een zoon en de jongste twee zijn meisjes Op zoek naar de oorzaken van gezondheidsproblemen van hun middelste kind. Hun verhaal Wij waren voor onze dochter op zoek naar een diagnose. Net als vele andere ouders. Ze maken er zelfs …Lees meer»
 • “We kennen elkaar vanuit de kindertijd” – Ervaringsverhaal Mantelzorg

  “We kennen elkaar vanuit de kindertijd” – Ervaringsverhaal Mantelzorg

  Ervaringsverhaal “Wij kennen elkaar al uit de kindertijd,” zegt Ellen. Ellen is mantelzorger; tenminste volgens de definitie van de overheid. Zelf voelt ze dat niet zo. “Het hoort gewoon zo; ze is mijn nichtje! Ik heb een achtergrond in de medische sector. Wellicht heeft dat ook geholpen.” Ellen heeft een nichtje die een bijnieraandoening heeft. …Lees meer»
 • Ervaringsverhaal – secundaire bijnierschorsinsufficientie

  Ervaringsverhaal – secundaire bijnierschorsinsufficientie

  Inleiding Toen ik bezig was met het tweede jaar van mijn huisartsenopleiding, ging ik plotseling wat minder zien. In eerste instantie dachten we nog dat de oorzaak een nieuwe bril was die niet helemaal goed was aangepast. Maar al vrij snel bleek dat ik een had: een embryonale, goedaardige maar agressieve tumor bij de en …Lees meer»
 • Artikel – ervaringsverhaal secundaire bijnierschorsinsufficientie

  Artikel – ervaringsverhaal secundaire bijnierschorsinsufficientie

  Ervaringen met het UWVLees meer»

Achtergrondinformatie

Mensen doen dagelijks veel ervaringen op in de gezondheidszorg. Sommigen schrijven deze ervaringen op, andere gebruiken de sociale media en weer anderen vertellen er over tijdens verjaardagsfeestjes. Ervaringsverhalen zijn heel waardevol. Ze kunnen andere mensen helpen en er wordt ook onderzoek naar gedaan.
Op het Participatiekompas is een artikel verschenen van de hand van Mark Snijder over de rol die ervaringsverhalen kunnen hebben.