Home » Mini-docu’s

Nadat mensen gehoord hebben dat zij een bijnieraandoening hebben, zijn over het algemeen twee reacties zichtbaar:

  • opluchting, omdat eindelijk duidelijk is wat er mis is.
  • zorgen, omdat de aandoening gecompliceerd is en wisselende invloed op het leven kan hebben. Hoe moet het nu verder?

BijnierNET biedt mini-docu’s aan waarin mensen met een bijnieraandoening vertellen over de periode voordat de diagnose is gesteld, de fase waarin duidelijk werd dat en wat zij mankeerden en de periode daarna.

 

Deze mini-docu’s helpen patiënten voor zichzelf een beeld te schetsen wat het betekent te leven met een bijnieraandoening. De internist-endocrinoloog kan een patiënt attenderen op deze mini-docu’s ter ondersteuning van de voorlichting en begeleiding. 

 

Bijcon-alg-minidocuMini-docu’s zijn op deze site te herkennen aan dit icoon.

 

 

Voorbereidingen voor de filmopnames.

Ervaringen van de interviewer

Lisanne SmansLisanne Smans heeft vier mensen met een bijnieraandoening geïnterviewd en het werd een dag om nooit meer te vergeten. Lees haar ervaringen.

BijnierNET heeft de opdracht gekregen van de Bijniervereniging NVACP om drie nieuwe mini-docu’s te maken voor ouders van een kind met AGS. De mini-docu’s zullen gemaakt worden met ouders van 0-4 jarigen, 5-10 jarigen en 11-16 jarigen. Het project “Goed helpen opgroeien” is in november 2017 gestart en loopt tot einde 2018. In het overzicht van mini-docu’s zijn deze terug te vinden. 

Overzicht van mini-docu’s

Zoek de mini-docu met behulp van dit overzicht. U komt op een andere webpagina, waar u uw keuze kunt exact kunt maken. De mini-docu’s staan op Youtube. U kunt ook uw keuze maken aan de hand van onderstaande lijst.


Mini-docu's