3 reacties

 1. K.Dofferhoff zegt:

  Positief verhaal, mogelijk ook een beetje naïef. Ook ik (56 jaar en sinds 11 jaar primaire bijnierschorsinsufficiëntie) sta positief in het leven, werk full-time, ga graag op reis, hoop oud te worden en ben in het dagelijks leven een beetje eerder moe en heb iets meer herstel nodig. Toch ervaar ik dat reizen met de boot en het vliegtuig spannender is dan vroeger. De kans om zeeziek te worden bij ruw weer is aanwezig. De kans op hevige turbulentie in de lucht is er. Beide situaties geeft een kans op misselijkheid met braken als gevolg en dat betekent crisis. Ik heb het allemaal gedaan en ervaren en gelukkig liep het met een verhoogde inname van hydrocortison goed af en belandde ik niet in een crisis. Bij het ouder worden loop je nu meer kans op bijv. hartfalen, vaatvernauwing en ga zo maar door. Dat is ernstig maar is te overleven en goed te behandelen. Ik vraag mij af met onze aandoening, is de kans op een succesvolle afloop en/of behandeling dan net zo groot of toch een tikkie minder. Ik denk het laatste. Ik slaap er overigens niet minder om 😉

 2. Nelleke van Schoonhoven-Borsch zegt:

  Wat een duidelijke uitleg. Ik probeer zelf vaak aan mensen uit te leggen wat de ziekte onthoudt maar ik ga in het vervolg dit filmpje laten zien!

  • Jacqueline zegt:

   Dank je wel Nelleke, voor je positieve feedback. Dit is precies de bedoeling. Gebruik het materiaal wanneer je moet uitleggen wat de ziekte is en vooral wat het betekent voor je leven. Ook de infografics, de blogs en de animaties hebben dit zelfde doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *