Home » Nieuws » Project “arbeid” een stapje verder

Project “arbeid” een stapje verder

Vorige week hebben leden van de Bijniervereniging NVACP en de Nederlandse Hypofyse Stichting een oproep ontvangen om mee te doen met een enquête. De enquete gaat over ervaringen met werken met een chronische ziekte.

Laat u horen!

De enquête is nodig om extra informatie te verzamelen. Projectleden werken namelijk aan een “Werkwijzer”. Dit is een reeds bestaande digitale gereedschapskist en voor mensen met een hypofyse- of bijnieraandoening wordt deze aangepast in dit project.

Werkwijzer

Eén van de producten die voor het project “Arbeidsparticipatie en chronisch ziek zijn” wordt ontwikkeld is een ‘Werkwijzer’. Het is een digitale gereedschapskist voor hypofyse- en bijnierpatiënten. Er zit bijvoorbeeld uitleg in over wet- en regelgeving, tips om een gesprek te voeren en informatie over wat je mag verwachten van bijvoorbeeld de bedrijfsarts. Voor de samenstelling van deze gereedschapskist voor mensen met een hypofyse- of bijnieraandoeningen, vraagt het projectteam aan leden van de Bijniervereniging NVACP en de Nederlandse Hypofyse Stichting om een vragenlijst in te vullen. Zij vinden de juiste link in het bericht dat de patiëntenorganisatie heeft verzonden.

Werkwijzers voor mensen die Q-koorts of Covid-19 hebben gehad

Voor mensen die Q-koorts of Covid-19 hebben gehad, zijn werkwijzers gemaakt. U vindt ze via deze link.
We horen graag wat uw eerste reactie is. Mail die naar hans@bijniernet.nl.

Op donderdag 8 april 2021 wordt het tweede beraad gehouden in het kader van het project Arbeidsparticipatie en chronisch ziek zijn. Binnen kort volgt meer informatie.