Home » Jeugdartsen – Zeldzaam in de praktijk

Zeldzaam in de praktijk

De website Huisarts en Genetica is ontwikkeld door het Erfocentrum voor en door huisartsen en maakt het mogelijk snel en gemakkelijk antwoord te vinden op vragen over erfelijkheid.

U vindt daar:
Algemene informatie over erfelijkheid en erfelijke aandoeningen.
Tips bij het afnemen van een familieanamnese/tekenen van een stamboom
Verwijscriteria voor de klinisch geneticus, bijvoorbeeld bij het vermoeden op een erfelijke aanleg voor kanker

Via deze website vindt u scholing over diagnostiek in de jeugdgezondheidszorg.


De website www.huisartsengenetica.nl wordt beheerd door het Erfocentrum, in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Zeldzaam in de praktijk

DOELGROEP

Jeugdartsen

INLEIDING

Wilt u weten hoe u als jeugdarts het verschil tijdens de diagnostische zoektocht kunt maken bij zeldzame aandoeningen? Aan de hand van casuïstiek in de praktijk leert u hoe bijvoorbeeld (combinaties van) symptomen of een afwijkend beloop aanwijzigingen kunnen zijn voor mogelijke zeldzame aandoeningen bij kinderen.

LEERDOEL

De module geeft handvatten om uw mogelijkheden als jeugdarts optimaal in te zetten. De nadruk ligt hierbij op de samenwerking met zowel andere artsen als met de ouders (en het kind) zelf. Zo weet u welke disciplines u om advies kunt vragen en naar wie u kunt verwijzen. 

De cursus wordt afgesloten met een toets en eventuele herkansing. 

DUUR
De doorlooptijd van de cursus is ongeveer 1 uur.

ACCREDITATIE
Deze cursus is geaccrediteerd bij de AJN.

De inschrijfprocedure duurt een paar minuten. Let op: u dient deze gehele procedure in één keer te doorlopen en af te ronden. Als u bent ingeschreven ontvangt u een bevestigingsmail. Mocht u problemen ondervinden bij de inschrijfprocedure, mail dan naar: nascholing@erfocentrum.nl.

 

Naar de website