Home » Educatie » Huisartsen – Diagnostiek in de praktijk

Van alledaagse klacht naar zeldzame aandoening

De website Huisarts en Genetica is ontwikkeld door het Erfocentrum voor en door huisartsen en maakt het mogelijk snel en gemakkelijk antwoord te vinden op vragen over erfelijkheid.

U vindt daar: 

  • Algemene informatie over erfelijkheid en erfelijke aandoeningen.
  • Tips bij het afnemen van een familieanamnese/tekenen van een stamboom
  • Verwijscriteria voor de klinisch geneticus, bijvoorbeeld bij het vermoeden op een erfelijke aanleg voor kanker

Via deze website vindt u scholing over diagnostiek in de huisartsenpraktijk. 


De website www.huisartsengenetica.nl wordt beheerd door het Erfocentrum, in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Van alledaagse klacht naar zeldzame aandoening

DOELGROEP

Huisartsen

INLEIDING

Wilt u weten hoe u tussen alledaagse klachten ook signalen zou kunnen opmerken om ouders en hun kind verder te brengen in de richting van een zeldzame aandoening? Als huisarts kunt u tijdens de diagnostische zoektocht en daarna voor kinderen met een zeldzame aandoening en hun ouders meer betekenen dan u denkt.

 

LEERDOEL
Aan de hand van casuïstiek uit de praktijk leert u hoe bijvoorbeeld (combinaties van) symptomen of een afwijkend beloop aanwijzigingen kunnen zijn voor mogelijke zeldzame aandoeningen bij kinderen. U leert wat u zelf kunt doen als een zeldzame aandoening tot de differentiaaldiagnose hoort. De nadruk ligt hierbij op de samenwerking met zowel andere artsen als met de ouders (en het kind) zelf.

De cursus wordt afgesloten met een toets en eventuele herkansing.

DUUR 
De doorlooptijd van de cursus is ongeveer 1 uur.

ACCREDITATIE 
Accreditatie is verleend door CvAH onder nummer 323598.

De inschrijfprocedure duurt een paar minuten. Let op: u dient deze gehele procedure in één keer te doorlopen en af te ronden. Als u bent ingeschreven ontvangt u een bevestigingsmail. Mocht u problemen ondervinden bij de inschrijfprocedure, mail dan naar: nascholing@erfocentrum.nl

Naar de website