De succesvolle samenwerking met patiënten om tot betere medicijnen te komen is beschreven in het Participatiekompas.

De succesvolle samenwerking met patiënten om tot betere medicijnen te komen is beschreven in het Participatiekompas.
Gerlof Valk beschrijft stap voor stap hoe de eigen bijdrage van hydrocortison en fludrocortison terug gevraagd kan worden, in zijn blog.
Stap voor stap eigen bijdrage terug vragen voor hydrocortison en fludrocortison. Download de infographic.
VRAAG&ANTWOORD over medicatiewisseling bijnierschorsinsufficiëntie
Anton Franken beschrijft in zijn blog recente ontwikkelingen op de geneesmiddelenmarkt.
Nieuwsbericht over beschikbaarheid medicijn Metopiron.
Oude en nieuwe geneesmiddelen voor zeldzame ziekten Hoe houden we ze betaalbaar? Inleiding Carla Hollak
Overzichtpagina van de ontwikkelingen op de medicijnmarkt, relevant voor mensen met een bijnier- of hypofyseaandoening.
Vanaf 2019 is de eigen bijdrage voor medicijnen maximaal 250 euro. Deze flyer van de Rijksoverheid geeft nadere informatie.
Dossier met informatie over Plenadren, een medicijn dat op voorschrift gebruikt wordt door mensen die van hydrocortison afhankelijk zijn.
Bas van Vlijmen geeft in zijn blog aandacht aan de wijze van bewaren van medicijnen.
Minister Bruins heeft in juni 2015 een brief geschreven naar de Tweede Kamer over de beleidsmaatregelen in het geneesmiddelenbeleid. Het bestuur van BijnierNET analyseert de maatregelen voor mensen met een bijnieraandoening en hun behandelaars.
Michiel Kerstens blogt over de moeilijke opgave om de cortisolregulatie in het menselijk lichaam zo goed mogelijk na te bootsen. Hij heeft verwachtingen van transplantatie van bijnierschorsweefsel.
André van Beek blogt over de administratieve rompslomp om patiënten met bepaalde indicaties, de juiste medicatie te kunnen geven. Hij noemt dit een tijdverslindende dwaaltuin.
Marieke Velema blogt over de moeilijk analyse van klachten van mensen met primair aldosteronisme. Zijn het bijwerkingen van de medicijnen of niet?
Jaap Deinum, internist en verbonden aan het Radboudumc, schrijft over het gebruik van medicijnen versus een operatie bij PHA.
Michiel Kerstens blogt over het gebrek aan fatsoen bij farmaceuten die pillen van de markt kapen. Gevolg? Hoge eigen bijdragen voor patiënten met een bijnieraandoening. Is 'terugkapen' een goed idee?
Op deze pagina worden de achtergronden van de behandeling van bijnierschorsinsufficiëntie uitgelegd. Het is een verdiepingsartikel.
Ingewikkelde naam he? Maar het is wel een heel belangrijk systeem dat van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat actief is. En als het niet goed werkt, krijg je een bijnierschorsinsufficientie. Hoe dat allemaal werkt? De animatie legt alles uit! code: NVACP10 https://youtu.be/3ud5cjkHtPs