Home » Nieuws » Prestigieuze primeur voor IT-volwassen Radboud

Prestigieuze primeur voor IT-volwassen Radboud

HIMSS_logoVanwege het geavanceerde gebruik van data- en informatietechnologie in de patiëntenzorg heeft het Radboudumc het HIMSS 7-keurmerk toegekend gekregen. Het academische ziekenhuis in Nijmegen is de eerste organisatie in Nederland en het derde ziekenhuis in Europa dat het hoogste niveau van IT-volwassenheid heeft bereikt.

Lees meer: http://www.skipr.nl/actueel/id21694-prestigieuze-primeur-voor-it-volwassen-radboud.html

2 reacties

 1. E. van der Wiele zegt:

  en hoe pakt het keurmerk van BijnierNET uit voor het RAdboudumc (en voor de andere UMC’s?

  • Johan G. Beun zegt:

   Dank voor de reactie beste Ernst.
   Dat is een fascinerende vraag die we waarschijnlijk pas in de loop van 2016 kunnen beginnen te antwoorden. Naast een netwerk voor en door iedereen in het veld van bijnierziekten zou – gelijk als bij ParkinsonNET- zou BijnierNET ook keurmerken voor zorgaanbieders kunnen gaan geven, wie weet. Het zal allemaal heel sterk afhangen van de successen die we behalen (of misschien niet?) rondom de afspraken t.a.v. kwaliteitscriteria. Hoe beter dat proces in 2015 en 2016 verloopt, hoe meer zorgverleners en zorgvragers zich achter de productie, de vaststelling van die criteria scharen, hoe eerder (onafhankelijk) duidelijk wordt wie wel en wie niet in aanmerking kan komen voor een keurmerk.
   mvg Johan G. Beun

Reacties zijn gesloten.