Home » In het nieuws » H&W: “Bijnierschorsinsufficiëntie, een alledaagse zeldzaamheid”

H&W: “Bijnierschorsinsufficiëntie, een alledaagse zeldzaamheid”

In het novembernummer van Huisarts & Wetenschap is een artikel verschenen van de hand van Floris van de Laar, Ernst van der Wiele en Nike Stikkelbroeck. In het artikel wordt uitgelegd wat de rol is van huisartsen in de begeleiding van mensen met bijnierschorsinsufficiëntie.

HW-van-de-Laar-van-der-Wiele-Stikkelbroeck-59-494

2 reacties

  1. Saskia de Haan zegt:

    Ik hoorde vandaag dat ik secundaire bijnierschorsinsuffieciëntie heb. Ik lees dat je een bepaalde brief bij je moet hebben en instructies in geval van nood. Hoe kom ik aan o’n brief. Ook ivm een reis naar het buitenland ook in het engels.
    Ik vind het doodeng als ik alles lees. Wist niet dat dit zo bedreigend is. Bij toeval ontdekt, ik had wel vermoedheids klachten maar dacht dat dat kwam door de 33 bestralingen en 2 chemokuren in 2015 kwam (longkanker is genezen) maar kwam in het ziekenhuis door een te laag kalium via een jaarlijks bloedonderzoek. Daar werd dit ontdekt, helaas diverse artsten en arts-assistenen gehad dus geen duidelijke uitleg tot vandaag deze arts me verwees naar deze website.

    • Jacqueline zegt:

      Beste Saskia, Via de mail is inmiddels info gestuurd. Op de pagina met deze link http://www.bijniergeenbijzaak.nl vind je alle informatie over producten, waaronder de kaartjes om te gebruiken in het buitenland. De adviesdienst van de Bijniervereniging NVACP kan je verder met raad en daad bijstaan.

Reacties zijn gesloten.