Home » Nieuws » Op reis met het vliegtuig?

Op reis met het vliegtuig?

Sunflower, de zonnebloem geeft discreet aan dat mensen extra ruimte, tijd of steun nodig hebben, wanneer zij bijvoorbeeld met het vliegtuig reizen.

BijnierNET heeft in een mooie samenwerking met de organisatie Hidden Disabilities Sunflower een nieuw kaartje ontwikkeld. Het kaartje geeft discreet aan dat er sprake is van een niet-zichtbare aandoening door het gebruik van het beeld van een zonnebloem.  Mensen met bijnierschorsinsufficiëntie kunnen dit kaartje geven aan een van de bemanningsleden wanneer zij in een vliegtuig stappen. Schrijf het stoelnummer op het kaartje, geef het aan een van de crew-leden en stop het noodtasje in de stoel voor de benen.

De samenwerking is ontstaan na een gouden tip van Mariëlle Putto met wie een interview is gehouden in oktober 2021. 

Op deze manier zorgen we er samen voor dat mensen met bijnierschorsinsufficiëntie nog veiliger kunnen reizen!