Home » Basisteksten over bijnieraandoeningen » Adrenogenitaal syndroom (AGS) » Ouders van een baby met AGS – Themapagina

Themapagina: Ouders van een baby met AGS


Op deze pagina is informatie verzameld over de zorg voor een baby/peuter met Adrenogenitaal Syndroom. Kortweg met AGS aangeduid. Deze informatie is bedoeld voor ouders en andere familieleden en ook voor zorgverleners. Bijvoorbeeld voor een huisarts, die mogelijk maar een keer een kindje met deze zeldzame aandoening in de praktijk krijgt. De informatie kan ouders en zorgverleners helpen om samen zorg te dragen voor het kind.

De informatie op deze pagina kan ouders ook helpen om mensen in hun omgeving uit te leggen wat hun kindje heeft. Denk aan de opa’s en oma’s en ook de begeleidsters op het kinderdagverblijf. Maak er dus gebruik van; daar is het voor bedoeld.

De informatie is ingedeeld in drie categorieën:

  • belangrijk om te weten
  • handig om te weten
  • verder lezen om meer te weten

Als u informatie mist op deze pagina, schroom dan niet een mail te zenden naar info@bijniernet.nl.

Belangrijk om te weten

Handig om te weten

Spuit-speen voor baby’s, peuters en kleuters.

Lees meer over de speen die helpt bij het geven van de medicatie aan hele kleine kinderen.

“Het werkt als een trein!”

Producteigenschappen hydrocortison-drankje

  • Hydrocortison drank 1 mg/ml wordt gemaakt met Hydrocortison dinatriumfosfaat. Dit is een oplosbare vorm van hydrocortison.
  • Doordat de drank met een fosfaatbuffer op pH wordt gebracht, blijft de hydrocortison in oplossing en stabiel. Wel is het belangrijk de drank bij kamertemperatuur te blijven bewaren.
  • Vooraf schudden is dus niet nodig, de sterkte blijft constant.
  • De hydrocortisondrank 1mg/ml (100ml) is houdbaar 1 jaar bij kamertemperatuur, na openen 30 dagen, smaak: banaan.
  • Z-indexnr. 16118588

Verder lezen om meer te weten


Hedi Claahsen – van der Grinten, kinderarts – endocrinoloog bij het Radboudumc schreef een blog met de titel “Is het een jongen of een meisje?”.

De Bijniervereniging NVACP behartigt de belangen van mensen met een bijnieraandoening. De vereniging kan u in contact brengen met andere ouders van een kind met AGS. De website en het magazine bieden ervaringen van lotgenoten.

Interview – Twee dochters met AGS
Interview metAnja (47). Zij heeft twee dochters met AGS (adrenogenitaal syndroom) op basis van 21-hydroxylasedeficiëntie (bron: Cyberpoli Intersekse en DSD)

Veel gestelde vraag: Welke vormen van het adrenogenitaal syndroom (AGS) kunnen zorgen voor een andere geslachtsontwikkeling?

Lees het antwoord op de cyberpoli Intesekse en DSD.