Home » Nieuws » Laurens Mijnders – erelid van de Bijniervereniging NVACP

Laurens Mijnders – erelid van de Bijniervereniging NVACP

“Een beetje trots ben ik wel dat ik jl. zaterdag benoemd ben tot erelid van de Bijniervereniging NVACP als dank voor mijn inzet in de afgelopen 35 jaar voor de Bijniervereniging NVACP en BijnierNET . Ik waardeer deze geste zeer en bedank alle mede vrijwilligers en artsen waar ik in al die jaren mee heb mogen samenwerken.”

Laurens en Sandra Mijnders met oorkonde

Dit zijn de woorden waarmee Laurens Mijnders op Linkedin bekend maakt dat hem veel waardering ten deel was gevallen. Op zaterdag 14 mei 2022 is Laurens benoemd tot erelid van de Bijniervereniging NVACP. Het bestuur van de vereniging laat weten dat Laurens’ jarenlange & tomeloze inzet veel hebben betekend voor heel veel bijnierpatiënten!

Laurens geeft daarbij aan het vrijwilligerswerk bij de Bijniervereniging NVACP hem veel heeft gebracht. In een van zijn blog’s legt hij uit hoe belangrijk het werk van een patiëntenorganisatie is.  Hij zegt: “Ik heb ontzettend veel geleerd over de ziekte van Addison, maar ook van andere zeldzame aandoeningen en de werking van de gezondheidszorg. Daarnaast kreeg ik kansen die menig werkgever mij nooit zou hebben gegeven. Vrijwilligerswerk zoals ik bij deze vereniging mocht doen is een daadwerkelijke verrijking van ons leven geweest ondanks de beperkingen die de ziekte van Addison met zich meebrengt.”

Volgend jaar bestaat de Bijniervereniging NVACP 35 jaar en op zaterdag 27 mei 2023 wordt daar bij stilgestaan. Save the date, als je ook maar iets met bijnieren te maken hebt!

Blogs die Laurens voor de website van BijnierNET heeft geschreven sinds 2016 zijn de volgende:

In elke blog sneed Laurens één voor patiënten, mantelzorgers én zorgverleners relevant onderwerp aan. Dat maakte zijn blogs heel interessant voor een breder publiek. We zijn Laurens heel erkentelijk voor zijn informatieve blogs en plezierig samenwerking.