Home » Nieuws » Optimed onderzoek naar hydrocortison – voortgang

Optimed onderzoek naar hydrocortison – voortgang

Doe je mee?

Op 1 juli 2019 plaatsten we een oproep voor deelname aan onderzoek. Hedi Claahsen, kinderarts-endocrinoloog Radboudumc, zocht kinderen en jongeren de behandeling met hydrocortison te verbeteren. Er is heuglijk nieuws! Inmiddels hebben zich meer dan 20 deelnemers gemeld uit alle windstreken van Nederland. Zij zullen voor het eind van dit jaar met het onderzoek starten. Dat is een mooi resultaat.

Tot begin 2020 kunnen kinderen, jongeren of hun ouders zich nog aanmelden voor het onderzoek. Check even de informatie in de oproep. En oh ja, jouw eigen dokter weet ervan. Dat blijft gewoon je vaste dokter. Dus, wil je alsnog instappen, laat het dan weten door je aan te melden.

Lees hier de eerste rapportage over het onderzoek.