Home » Nieuws » ‘Een hart onder de riem’ voor de endocrinologen

‘Een hart onder de riem’ voor de endocrinologen

De voorzitter van de Europese vereniging voor endocrinologie (ESE), Andrea Giustina, heeft een videoboodschap ingesproken gericht aan de endocrinologen in Europa. Hij zegt trots te zijn op de vakgenoten in de frontlinie in de zorg. De ESE heeft een standpunt uitgegeven met 10 adviezen voor endocrinologen over hun werkwijzen tijdens deze Corona-pandemie. BijnierNET heeft het standpunt geanalyseerd met de conclusie: “We doen het goed.” Het is een hart onder de riem van de endocrinologen.

Alle nieuwsmedia informeren over de corona-pandemie. Dat is inmiddels al weken het geval. Door de goede beschikbaarheid van internet hebben veel mensen ook toegang tot informatiebronnen in andere landen. Dit leidt tot vragen en ook soms tot angst. Angst, of Nederland wel de goede maatregelen neemt om de besmettingen voldoende te remmen. Angst over de kwetsbaarheid als gebruiker van hydrocortison of prednison. Angst over het buikje en het overgewicht. De kranten schrijven er volop over. Het informeert mensen en tegelijkertijd is het de vraag of het écht helpt. Angst is immers een slechte raadgever ook zonder deze pandemie.

BijnierNET volgt dagelijks de berichten van de Rijksoverheid en het RIVM. Op basis van feiten proberen we zo goed mogelijk de vertaling te maken naar de dagelijkse praktijk van mensen met een bijnieraandoening en de bijnierzorg in Nederland. Zo goed mogelijk, omdat er nog heel veel niet bekend is over het nieuwe corona-virus, de verspreiding van dit virus en de ontwikkeling van de infectie na de besmetting. Er is nog veel onderzoek nodig en wereldwijd wordt dit nu ook gedaan. Door binnen te blijven en afstand te houden (2 meter), ‘kopen we tijd’ met z’n allen, totdat er een vaccin is.

Het bericht van de voorzitter van de ESE helpt ons in de overtuiging dat de juiste adviezen en maatregelen op BijnierNET.nl staan. Het is een opsteker dat binnen de ESE de Nederlandse stressinstructies zijn verspreid. We hebben de goede dingen, met de goede mensen jarenlang gedaan met het resultaat dat Europese landen elkaar nu kunnen bijstaan met richtlijnen, adviezen en hulpmiddelen.

Check nog even het stress-schema

Laat u niet van de wijs brengen als u op websites in het binnen- of buitenland informatie aantreft, die alarmerend is. De situatie is ook spannend. Daarom is voorkomen in deze tijd écht beter dan genezen.
Mocht van een infectie sprake zijn, dan kunnen de patiënten in Nederland ervan uitgaan dat de endocrinologen met verstand van bijnieraandoeningen, klaar staan hulp te verlenen met de laatste medische inzichten en ervaringen gedeeld met collega’s in Europa. Daarvoor is internationale samenwerking zo broodnodig.

Het bestuur van BijnierNET wenst iedereen een fijn en zonnig weekend,
met zo min mogelijk zorgen.


Over de corona-pandemie vindt u informatie op de themapagina Corona Covid-19


Meer informatie:
Video-bericht van ESE President, Andrea Giustina
Standpunt over corona-pandemie (ENG)