Home » Uitgelicht » Juweeltjes!

Juweeltjes!

Drie nieuwe mini-docu’s zijn verschenen waarin gesprekken met ouders zijn vastgelegd. Ouders die openhartig vertellen over hun geluk met hun kind(eren) en de zorgen die er ook zijn om hen goed te laten opgroeien. De kinderen hebben allen AGS.
We spraken met ouders van een peuter, ouders van twee kinderen die (nèt) naar school gaan en twee moeders die een middelbare scholier opvoeden. Aan de orde komen onderwerpen als: het horen van de diagnose, hoe met spannende situaties om te gaan, het maken van afspraken, loslaten en waar zijn ze trots op.

Drie nieuwe juweeltjes in de bibliotheek van mini-docu’s, zo denken wij. Oordeel zelf; hebben we teveel gezegd?

Over enige maanden zullen wij ouders benaderen die de video’s bekeken hebben en vragen om hun reactie. Op basis hiervan kunnen de Bijniervereniging NVACP en BijnierNET de behoeften van de achterban verder in kaart brengen. Deze mini-docu’s zijn financieel mogelijk gemaakt door HandicapNL. Natuurlijk willen we de ouders ook enorm bedanken voor hun vertrouwen en openheid!

U vindt de nieuwe mini-docu’s in het overzicht van mini-docu’s door bovenstaande link te gebruiken of via de blauwe balk in het navigatiemenu en te kiezen voor mini-docu’s.