8 reacties

 1. Saskia de Haan zegt:

  Wat duidelijk uitgelegd. Maar het blijft toch nog lastig om uit te leggen dat zo’n klein orgaantje je hele leven ontregeld. Ook de noodzaak van het altijd bij je dragen van je noodtasje en extra hc wordt als belastend ondervonden door in mijn geval mijn man. En het ook steeds moeten uitleggen. En ook dat je meer moet nemen bij zowel goede als slechte stress. Dat ondervond ik 2 weken geleden. 46 jaar vriendinnen vieren met een vriendinnen verwendag is leuk maar de dag erna niet uit bed kunnen van de spierpijn en misselijk en hoofdpijn. Oh shit ik had extra in moeten nemen !!!!!

 2. Jopi Stalenberg zegt:

  Ja goed uitgelegd maar dat flauw valle heb ik ook gehad achter af weet ik nu dat het een addisoncrisis was geweest helaas dachten ze in het ziekenhuis dat ik een hsrtinfsrct had ben zelfs gedotterd plus een stent gezet zonder schade aan het hart helaas te onbekend

 3. Ingeborg Booij Liewes-Thelosen zegt:

  Leuk en duidelijk filmpje! Kan ik mooi gebruiken voor mijn poli bij patiënten met primair hyperaldosteronisme/Conn.

 4. Cecillia zegt:

  Mooi uitgelegd maar ik heb te weinig cortisol 0,4 en ben zoooo moe rn pijn verlies mijn krachten en spieren neem an twee jaar gydrocortisol 20 smorgens en 10 rond 5 uur geen verbetering geen enkele dokter kan mij helpen ! Ik ben zeker nietneerslachtig en hou er steeds de moed in maar het is heel heel zwaar om dragen en weetniet Hoe het komt en hoe ik kan verbeteren 79 jaar ! Zo ik wou dat eens kwijt en wie weet komt er langs die kant Hulp dank’u wel !!

 5. Alieda zegt:

  Ik wil graag weten wat de betekenis is van een verdikking van de bijnier wie weet daar meer over vriendelijke groet en dank Alieda

  • Jacqueline zegt:

   Beste Alieda,
   Uw vraag hebben wij voorgelegd aan een van onze experts. Hij geeft aan dat de term “verdikking van de bijnier” niet zoveel zegt. Verder geeft hij het volgende aan:
   De vraag is of er sprake is van een omschreven knobbeltje (nodus) in de bijnier > 1 cm. Als zo’n knobbeltje > 1 cm bij toeval wordt gevonden, dan spreken we van een bijnierincidentaloom. Wat daar de mogelijke betekenis van is, valt te lezen in de blog over het Bijnierincidentaloom van Michiel Kerstens.
   Is de afwijking < 1 cm, dan heeft het niets te betekenen en is geen verder diagnostiek nodig.

 6. am keerssemeeckers zegt:

  bij mij hebben ze een verdikking 15mm gevonden per ongeluk op een scan wat betekend dat voor mij

Reacties zijn gesloten.