Home » Video's » Animaties (Nederlands) » Wilt u meewerken aan een animatie? Meld u dan aan.

Wilt u meewerken aan een animatie? Meld u dan aan.

De komende maanden worden verschillende animaties gemaakt over de bijnierziekten Primair hyperaldosteronisme, syndroom van Cushing en Feochromocytoom.
BijnierNET zoekt mensen die ervaringen hebben met deze ziekten (zelf of als mantelzorger) en die het leuk vinden om mee te werken aan een animatie.

Wat is een animatie? 

BijnierNET heeft in samenwerking met de Bijnierpatiëntenvereniging NVACP al een groot aantal animaties gemaakt. U kunt ze vinden op deze site. Een dergelijke animatie gaat BijnierNET ook maken over de bovengenoemde ziekten.

MantelzorgerHoe werkt het?

We werken bij de productie van animaties samen met Funk-e. Zij weten inmiddels heel goed wat BijnierNET wil bereiken met de animaties.
Funk-e werkt met een ‘snelkookpan-methode’. In een sessie van slechts een paar uren werken patiënten (2) en endocrinologen (2) onder hun leiding samen aan een zogenaamd storyboard. Dit is een schets die de basis is voor de animatie die wordt gemaakt.

Na deze intensieve sessie, die buitengewoon gezellig is en energie geeft, zit het meeste werk er op voor de meedenkers. Nu gaan de scriptschrijvers aan de slag om het storyboard te verbeteren. Vanuit uw luie stoel kunt u tussentijds feedback geven zodat het nog beter wordt. Als iedereen akkoord is met het storyboard wordt de animatie ontwikkeld.

Plaats en datum

De sessies worden gehouden in het kantoor van Funk-e in Rotterdam. De data zijn nog niet bekend. We verwachten begin maart de sessies te kunnen plannen.

Onkosten

Natuurlijk maakt u onkosten voor het bezoeken van deze sessie en daarvoor worden u reiskosten vergoed. Voor deelname aan de sessie is echter geen vergoeding beschikbaar.

Dus: wilt u meewerken aan een animatie, onder andere omdat u ervaring heeft met bovengenoemde ziekten, laat het dan weten aan Alida Noordzij via secretaris@bijniernet.nl.