3 reacties

 1. Peter de Haan zegt:

  Heel blij mee! Een aantal jaren terug brak mijn toen 9-jarige zoon zijn pols (dubbel) bij een val van zijn fiets en moest met de ambulance naar het ziekenhuis. Hij is XALD-Addison patiënt en moest daarom onmiddellijk een flinke dosis hydrocortison hebben. Ondanks dringende verzoeken van mijn echtgenote weigerde het ambulancepersoneel dit. Mijn vrouw heeft toen zelf een aantal pillen gegeven. Pas in het ziekenhuis kreeg hij extra, maar in feite veel te laat!

  • Elmer zegt:

   Hydrocortison is pas sinds dit jaar op de ambulance. Ze konden het dus niet eerder geven.

  • Cor van Essen zegt:

   Wij zijn er ook bijzonder blij mee, want niet allen ambulance personeel, maar ook huisartsenposten, en huisartsen zelf, tot zelfs een hoofdinternist, die zich afvragen waarom je je zelf zo druk maakt. Ik heb sinds twee jaar de ziekte van Addison, en mijn vrouw heeft al vier moeten strijden om de juiste medicatie te krijgen, terwijl de dames en heren zeiden “het valt allemaal wel mee”. Er moet dus duidelijk meer bekendheid aan gegeven worden.

Reacties zijn gesloten.