Home » Goede Vraag » Goede vraag over de DHEA machtiging

Goede vraag over de DHEA machtiging

Vraag:

Wilt u deze machtiging verwerken in verband met de vergoeding van het medicijn DHEA?

Regelmatig verschijnt er in de mailbox van BijnierNET een mail van een patiënt of poli-assistent met een machtiging in de bijlage. Op deze machtiging staat het logo van BijnierNET en vermoedelijk leidt het tot de gedachte dat BijnierNET deze machtigingen verwerkt, maar dat is niet zo. Deze machtiging betreft informatie die BijnierNET niet mag ontvangen.

Antwoord:

DHEA is een medicijn dat speciaal wordt bereid. Voor de vergoeding van dit medicijn verstrekken zorgverzekeraars een machtiging. BijnierNET heeft afspraken gemaakt (2015) over welke gegevens over de patiënt verstrekt moeten worden. De machtiging wordt door iedere zorgverzekeraar geaccepteerd. Het is de machtiging met het logo van BijnierNET (zie voorbeeld). Deze machtiging wordt ondertekend door de behandelend medisch specialist.
De vergoeding van medicijnen verloopt via de zorgverzekeraar. De patiënt, in de rol van verzekerde, heeft daarvoor een polis afgesloten. Dat is de reden dat de patiënt/verzekerde, zelf het formulier naar de zorgverzekeraar moet sturen. De zorgverzekeraar informeert de patiënt over de duur van de machtiging.


Lees meer over het medicijn DHEA


Machtiging/aanvraagformulier DHEA


Op een themapagina is informatie over één onderwerp verzameld. Bijvoorbeeld over medicatie.