Home » Nieuws » Plenadren 20 mg leveringsprobleem

Plenadren 20 mg leveringsprobleem

Op donderdag 10 augustus 2023 heeft Farmanco de status over het medicijn Plenadren 20 mg bijgewerkt op de website van deze organisatie.

De tablet 20 mg Plenadren wordt nog altijd niet geleverd vanwege een productieprobleem, volgens de producent Takeda Nederland Bv. In Nederland is geen product met dezelfde samenstelling verkrijgbaar. In juli 2023 was de verwachting dat de medicijnen weer in week 30 (24-30 juli) beschikbaar zouden zijn, maar op de Farmanco staat op dit moment (11-08-2023) dat het onbekend is wanneer de medicijnen weer verkrijgbaar zijn.

Patiënten ontvangen als alternatief van de apotheker tabletten Plenadren van 5 mg. Het behandeladvies is om deze medicijnen in een keer in te nemen op hetzelfde moment dat de patiënt de 20 mg tablet Plenadren gewend was in te nemen.

Het dossier Plenadren is bijgewerkt op de site. 

Heeft u andere informatie ontvangen van uw behandelaar of apotheker, wilt u het dan laten weten via info@bijniernet.nl?