Home » Nieuws » Hittegolf juli 2018

Hittegolf juli 2018

Vandaag, 24 juli 2018, ontvingen de leden van de Bijniervereniging NVACP en de relaties van de Nederlandse Hypofyse Stichting en BijnierNET het volgende bericht naar aanleiding van de extreme weersomstandigheden.

Beste leden, relatie,

Graag maken wij je attend op het bestaan van het hitteprotocol.

Het was vorig jaar zomer af en toe warm, maar dat haalt het niet bij deze zomer. Eind van deze week is er een echte hittegolf geweest en de overheid heeft het nationale hitteporotocol in werking gesteld. Speciaal voor ouderen en chronisch zieken.

Voor dit soort situaties heeft BijnierNET vorig jaar een hitteprotocol gemaakt en toen het van de winter koud was (hm heerlijk) is het definitief opgemaakt in een kwaliteit zoals u van ons gewend bent.

Dit protocol vindt u hier als pdf verder vindt u het ook op https://www.bijniernet.nl/reizen-vakantie-themapagina/hitteprotocol-hoe-handelen-hitte/.

Dit hitteprotocol is geschreven voor patiënten met bijnierschorsinsufficiëntie, maar geldt voor iedereen die afhankelijk is van medicijnen.

In de tekst staat een item over gebruik van fludrocortison, deze tekst is alleen bedoelt voor mensen met Addison/primaire bijnierschorsinsufficiëntie.

Voor iedereen die medicijnen tegen hoge bloeddruk gebruikt een waarschuwing van de KNMP: deze medicijnen kunnen verstoring water- en zouthuishouding, verminderd hartminuutvolume, verlaging arteriële druk bij warmte geven. Neem eventueel contact op met uw apotheker of uw huisarts.

download hitteprotocol

Voor iedereen geldt verder hou het rustig, drink genoeg water, eet af en toe een ijsje en geniet er van, want voor dat je het weet regent het weer weken pijpenstelen en stromen de goten over.

Namens de besturen van

BijnierNET
Bijniervereniging NVACP
Nederlandse Hypofyse Stichting