Home » Blog » Ik ga op reis en ik neem mee… – Marleen Olde Bekkink

Ik ga op reis en ik neem mee… – Marleen Olde Bekkink

Marleen Olde Bekkink is internist-endocrinoloog i.o. Radboudumc

Kent u het spel ‘ik ga op reis en ik neem mee’ ? Tijdens dit geheugenspelletje probeer je om beurten zoveel mogelijk items te onthouden.

Wat als je een bijnierschorsinsufficiëntie hebt? Dan wordt de lijst wel heel lang om te onthouden. Naast de gebruikelijke vakantiestress zijn er veel meer zaken om rekening mee te houden. Hoeveel noodmedicatie moet mee? Kan de medicatie wel buiten de koelkast bewaard worden? Hoe wordt de dosering van hydrocortison aangepast bij tijdsverschil? Hoe ga ik om met stress of vliegangst? Voor deze vragen hebben is de folder Bijnierschorsinsufficiëntie en reizen ontwikkeld.

Geen mens is hetzelfde en dat geldt ook voor het reisadvies.

Voor veel reisadviezen bestaat geen wetenschappelijk bewijs. Het betreft veelal de mening van experts (expert opinion) samen met de ervaring en feedback van onze patiënten en de Travel Clinic. In de folder zijn tevens de handige tips uit de recente blog van Johan Beun verwerkt.

De folder is niet bedoeld als enige waarheid, maar als houvast en is te gebruiken in het gesprek met de arts of verpleegkundig specialist. Op basis van de adviezen in de folder aangevuld met uw eigen (reis)ervaring en de adviezen van de behandelaar kunt u keuzes maken ten aanzien van de bestemming en reisbenodigdheden. De folder biedt hierbij een praktisch overzicht van aandachtspunten ingedeeld in de periode voor, tijdens en na de reis.

De folder helpt om goed voorbereid op reis te gaan.

Themapagina voor informatie over reizen en vakantie

Wij nodigen lezers van de folder uit om te reageren wanneer er zaken missen. Tips en suggesties zijn heel erg welkom. Geef dit door aan BijnierNET. Dan maken we samen de folder weer beter en completer.

Goede reis gewenst!

Ik ga op reis en ik neem mee: de folder Bijnierschorsinsufficiëntie en reizen.

Download folder

Andere blogs van deze auteur: