Home » Nieuws » Cornelie Andela verdedigde haar proefschrift zeer overtuigend

Cornelie Andela verdedigde haar proefschrift zeer overtuigend

Donderdag 28 september jl. presenteerde Cornelie Andela de onderzoeksresultaten van het onderzoek naar gezondheidsuitkomsten van mensen met een hypofyseziekte. Zij beschrijft deze uitkomsten aan de hand van twee modellen:

  1. een biopsychosociaal model met biologische en fysiologische uitkomstmaten,
  2. het WilsonCleary model met maten voor gezondheidspercepties.


De onderzoeksresultaten zijn opgenomen in het proefschrift van Andela getiteld ‘Understanding clinical outcome in patients with pituitary disease: a biopsychosocial approach’. Cornelie Andela heeft de onderzoeksresultaten overtuigend toegelicht en verdedigd. Met deze onderzoeksresultaten begrijpen we meer van de gevolgen van hypofyseziekten op het lichamelijk en psychisch welbevinden van patiënten en hun partners.

 

Lees het gehele proefschrift

Lees de samenvatting van het proefschrift

 

Eén reactie

  1. Caroline Hoogteijling zegt:

    Heel blij met de samenvatting van het proefschrift. Ben ex cushing patiënt en na verwijdering van de hypofyse geheel afhankelijk van hydrocortisol. Dit is de eerste keer dat er niet alleen naar hormoonspiegels is gekeken maar ook naar andere gevolgen die dit heeft. Het voelt als erkenning van een heel ingewikkelde ziekte. Na 10 jaar ben ik nu eindelijk in staat om zelf enigszins de balans te vinden, maar het blijft een onberekenbaar iets. En juist omdat je er niets van ziet blijft het moeilijk het anderen duidelijk te maken. De kwaliteit van leven is drastisch minder geworden en het enige wat je eraan kunt doen is het accepteren en er toch iets van maken.

Reacties zijn gesloten.