Home » Mantelzorg – Themapagina

Themapagina over mantelzorg

Bijcon-alg-mantelzorg

Vaak wordt het gezegd: “een ziekte heb je niet alleen”. Ook mensen met een bijnieraandoening hebben op sommige momenten hulp nodig van naasten. Als u de krant openslaat komt u de term mantelzorger tegen. Een beleidswoord. We hoorden reacties als: “Zo voel ik me helemaal niet, ik help gewoon”. Omdat de term nu eenmaal vaak gebruikt wordt in de media, gebruiken wij de term ook. Deze pagina biedt een overzicht van de informatie die beschikbaar is over mantelzorg in het algemeen en ook informatie over mantelzorg voor mensen met een bijnieraandoening.

Partners worden zelfs mantelzorgers genoemd! Dit stuit mij tegen de borst. Ik heb de ziekte van Addison. Dit is maar een klein gedeelte van mijn leven. Godzijdank heb ik geen mantelzorgers. Ik heb familie en vrienden.”

(Uit de Bijnier45, evaluatie van het medisch congres)

Nelly heeft een ernstige hartafwijking en daarbij bijnierschorsinsufficiëntie. Nelly is getrouwd met Hay. Ze hebben samen kinderen, kleinkinderen, een adviesbureau en een hond. Hay zorgt voor Nelly en hij schetst welke maatregelen hij treft in zijn rol als mantelzorger.

Bijnier app

BijnierNET ontwikkelt een app voor mensen met een bijnieraandoening. Deze app is ook geschikt voor naasten van patiënten. De app biedt u voorlichting en informatie over de aandoening, leidt eenvoudig naar animaties en is in verschillende talen beschikbaar voor het geval u in het buitenland verblijft.

Lees meer over de Bijnier app.

Meer lezen over mantelzorg

Logo rijksoverheid De overheid heeft aandacht voor mantelzorg(ers). Lees meer.
logo thuisarts Natuurlijk heeft het geven en ontvangen van mantelzorg gevolgen voor de patient en de voor de mantelzorger. Dat kunnen positieve en negatieve gevolgen zijn. Wordt het zwaar of zijn er problemen, dan kunt u die ook met uw huisarts bespreken. Meer informatie vindt u ook op de website Thuisarts.nl.
logo-werkenmantelzorg2 Het combineren van werk en mantelzorg. Wilt u daar meer over lezen dan vindt u meer informatie op Werken en mantelzorg.
Logo zorg+welzijn Op de website Zorg+Welzijn is een dossier Mantelzorg opgenomen waar regelmatig nieuwe informatie verschijnt.