Home » Educatie » Patiëntendagen » Hoe werkt Zoom?

Wat is Zoom?

Zoom is een programma waarmee met de computer mensen met elkaar kunnen vergaderen.   Zij kunnen elkaar zien en horen en zij kunnen tegelijkertijd korte berichtjes en documenten delen. Het is belangrijk dat de computer dus een camera heeft en een microfoon. Vergaderingen kunnen worden opgenomen. Voor korte vergaderingen is Zoom gratis, maar grotere instellingen kopen een licentie voor het gebruik van Zoom. 

Informatie voor deelnemers aan patientenbijeenkomsten

Hoe komt u in de meeting?

 • Via de browser (zoekmachine) van uw telefoon, tablet of computer. Maak bij voorkeur gebruik van Google Chrome of Mozilla Firefox. Installatie van Zoom op uw apparaat is niet noodzakelijk. Safari of andere browsers geven soms problemen met audio.
  Link: www.zoom.us/[ontvangt u van de organisatie]

Let op: Als u op de link klikt komt u direct in de vergadering. Zet bij voorkeur direct de microfoon uit. 

óf

 • Het nummer staat in de mail van de organisatie
  Via de Zoom-applicatie, te bereiken via mobiel, tablet of computer. Deze moet u eerst
  installeren via de AppStore of PlayStore. Klik op ‘Join a Meeting’ en vul Meeting ID in die u van de organisatie ontvangt per email.

óf

 • Via telefoon: te bereiken via het telefoonnummer in de mail en, voer vervolgens de meeting ID in, die u eveneens van de organisatie ontvangt.  Druk op #
  o Druk vervolgens nogmaals op #

Hoe maakt u gebruik van video/microfoon laptop/tablet/telefoon?

Als u gebruik maakt van de applicatie of de browser is het van belang dat u toestemming geeft om microfoon/camera te gebruiken.