Home » Nieuws » Europese hormoondag 2024

Europese hormoondag 2024

Aftellen tot de Europese hormoondag op 24 april 2024

Op woensdag 24 april wordt voor de derde keer de Europese Hormoondag gehouden, waarbij de hormoongemeenschap in heel Europa en daarbuiten samenkomt om aandacht te vragen voor de essentiële rol van hormonen bij gezondheid en ziekte – #BecauseHormonesMatter.

Veel mensen hebben wel een idee van wat hormonen zijn, maar zijn minder bekend met wat hormonen doen, of met de acties die ze kunnen ondernemen om hun eigen hormoongezondheid te verbeteren. Ze realiseren zich misschien niet welke rol hormonen spelen bij zowel veelvoorkomende als zeldzame chronische ziekten, waaronder kanker. De European Hormone Day, geleid door de European Society of Endocrinology (ESE) en de European Hormone and Metabolism Foundation (ESE Foundation), is een kans om hormonen in de schijnwerpers te zetten.

Dit jaar is het doel om mensen bewuster te maken van de kleine stappen die iedereen kan nemen voor een goede hormoongezondheid. Dit bouwt voort op de bijlage bij de Milano-verklaring die ESE vorig jaar publiceerde, met 10 aanbevelingen voor een goede hormoongezondheid.

Jérôme Bertherat, voorzitter van ESE, zegt:

“Hoewel we beleidsmakers nodig hebben om te pleiten voor de best mogelijke behandeling en zorg, zijn er ook acties die we allemaal als individu kunnen ondernemen. De Europese hormoondag is voor ons een kans om te laten zien waarom hormonen belangrijk zijn en om de kleine stappen te promoten die iedereen kan nemen voor een betere hormoongezondheid.”

Iedereen wordt uitgenodigd om mee te helpen aan het verspreiden van de boodschap, online of persoonlijk, gericht op de onderwerpen die het meest relevant zijn voor jouw (werk)omgeving. Wat doet u om aandacht te vragen voor hormonen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *