Home » Nieuwsbrief » De nieuwe hydrocortisontabletten van 2 en 3 mg zijn geregistreerd

De nieuwe hydrocortisontabletten van 2 en 3 mg zijn geregistreerd

Afgelopen december zijn de tabletten van 2 en 3 mg hydrocortison (Acecort) geregistreerd. Deze worden in januari 2022 nieuw geproduceerd. Voordat de apotheker ze kan gaan leveren moet nog één stap worden gezet. Het Zorginstituut Nederland moet nog een besluit nemen over de opname in het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS). Dit besluit bepaalt of de tabletten volledig of gedeeltelijk worden vergoed. Naar verwachting zal het besluit in het einde v/h eerste kwartaal van 2022 worden genomen, dus waarschijnlijk kan men in Nederland vanaf het tweede kwartaal van 2022 deze medicijnen ook voorschrijven. BijnierNET volgt het proces nauwkeurig en rapporteert op haar website direct wanneer het besluit is gevallen.