Home » Zeldzame Engel award voor Alida Noordzij

Zaterdag 27 februari 2016

De Zeldzame Engel award 2016 is uitgereikt aan Alida Noordzij, bestuurder van de Stichting BijnierNET. Zij ontving op zaterdag 27 februari het bronzen beeld van een engel uit handen van juryvoorzitter de heer Frits Lekkerkerker. De Zeldzame Engel award wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die zich in het bijzonder inzetten voor zeldzame aandoeningen.

Volgens de jury heeft bij de toekenning van deze award meegespeeld dat Alida met een grote onverzettelijkheid zich niet alleen voor patiënten inzet, maar ook investeert in wetenschappelijks en medici met vragen. Bovendien helpt ze na goede ervaringen bij de Bijniervereniging NVACP ook de ‘kleine patiëntenorganisaties’. 
Dit jaar is de award uitgereikt in bij het Nederland Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum.

Alida Noordzij gaf in haar reactie aan dat zij deze award als stimulerend beschouwd. Zij maakt als vrijwilliger en bestuurder van BijnierNET in de wereld van bijnieraandoeningen royale werkdagen. Frequent bespreekt zij met wetenschappers in dit veld nieuw verschenen artikelen. Veel subsidie aanvragen zijn door haar gedaan namens BijnierNET. Voor de Bijniervereniging NVACP en andere patiëntenverenigingen houdt ze de ledenadministratie bij en verzorgt ze de incasso. Ze staat ook klaar voor de leden van de Bijniervereniging NVACP die het zwaar hebben. In de afgelopen weken trof zij een bijnierpatiënt met teveel pech in zijn leven aan de telefoon. Op zijn vraag: “Mevrouw Noordzij, waarom besteedt u zoveel tijd om de zorg voor bijnierpatiënten te verbeteren?”, antwoordde zij: “Dat doe ik voor u, zolang het nodig is.”

In de brief met de voordracht van Alida Noordzij, welke werd verstuurd door diverse organisaties,  noemde de gemeenschappelijke indieners haar een schaap met vijf poten als een spin in het web. Zij zijn allen trots haar in hun midden te hebben.  Op www.alida-noordzij.nl vindt u meer informatie.

NOOT VOOR DE REDACTIE: voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de heer J.G. Beun, coördinator van de Stichting BijnierNET, 06 51 34 05 16.